ploggatan.blogg.se

Liljevalchs vårsalong 2015

Kategori: Arkitektur, Konst

 
Den 30e januari öppnar vårsalongen på Liljevalchs. Utställningen håller på till den 29e mars. Så det finns alltså gott om tid att besöka utställningen. Jag ser kanske fram emot detta lite extra i år då det är någon jag tycker väldigt mycket om som ska ställa ut där... 
Hur som haver tycker jag att Liljevalchs är en väldigt tjusig konsthall och som öppnade med det fina syftet att göra konst mer tillgänglig för alla. Konsthallen öppnade 1916 och vissa dagar i veckan hade man billigare entréavgift så att fler skulle kunna få ta del av konsten. 
Den första utställningen i samband med invigningen 1916 visade verk av bl.a. Anders Zorn, Bruno Liljefors och Carl Larsson. Så till skillnad till Nationalmuseum visade Liljevalchs främst samtida konstnärer och även mer okända och mindre erkända konstnärer. Fokus är även idag på mer samtida konst, såklart med vissa undantag. 
Själva byggnaden ritades av arkitekt Carl Bergsten och räknas till den moderna arkitekturens genombrottsverk i Sverige och uppfördes 1913-1916. Carl Bergsten har ritat bl.a. Liljeholmsbron, Enskede kyrka och Sveriges utställningsdel på världsutställningen i Paris 1925. 
Vill ni läsa mer om själva byggnaden gå in här http://www.liljevalchs.se/om/arkitektur/
 
Hoppas vi ses på vårsalongen! 
 

KOMMENTARER:

  • Lisbeth säger:
    2015-01-13 | 12:44:33

    Vi kommer så klart! Ska bli spännande att se utställningen!

    Svar: Roligt! Då ses vi där!
    Maggie

  • Karolina säger:
    2015-01-13 | 23:37:41

    Verkligen extra roligt i år!!!

    Svar: JA verkligen :)
    Maggie

Kommentera inlägget här: